error 4096.

Call of Duty Ghosts General Discussion

error 4096.

Am i the only one with this issiue still ? Ive contacted activision support several times, ive tried the trouble shooting techniques but nothing seems to work. They keep saying its my connection,  but i highly doubt that it is. I have no issiues connecting online with other games just Ghosts. This problem started happening after the onslaught dlc. Im getting tired of not being able to connect. It can take up 2 1hour before i can join a lobby. Wtf.

If anybody has an idea as 2 what i can do please let me know.

Thank you

Level 1
Likes: 1
Posts: 3
Registered: ‎12-04-2014
10 REPLIES
Highlighted

Re: error 4096.

in reply to Jinx819

Jinx- what platform are you using? I know it sounds crazy to be told it is probably your connection when "all my other games play" just fine, but, Ghosts has some certain requirements that optimize it to connect/run  better. Check out this link to a support thread by FalconR6- see if there is some information that you have not tried: Achieving Open NAT - port numbers included. Ghosts V2. Best of luck- post up if you can, the stuff you have tried- there are  lots of folks that may have stuff they tried and worked that may help you

Level 20
Likes: 208
Posts: 775
Registered: ‎18-05-2012

Re: error 4096.

in reply to KC_KREW

Im on ps4. I thought on was on the ps4 section of the forum . Lol. I new 2 this this forum. Thx 4 the link. I will deff try it out. Its just funny 2 me that ive been playing cod since modern warfare and ive never had 2 fiddle with my router . And ive never had issiues with game connectivity before the onslaught dlc. Regardless, i greatly appreciate your feedback. Ill let u know if it work. Thx again

Level 1
Likes: 1
Posts: 3
Registered: ‎12-04-2014

Re: error 4096.

in reply to Jinx819

Jinx- here is another link relating to  the Onslaught DLC and PS users- may be something in there to help- give it a read also :http://community.eu.playstation.com/t5/Call-of-Duty/Ghosts-Onslaught-Troubleshooting-Guide/td-p/2093...- this was provided by Moriaty1975

Level 20
Likes: 208
Posts: 775
Registered: ‎18-05-2012

Re: error 4096.

in reply to Jinx819

I know a lot of PS4 COD Players still getting this message while fetching profile. (a lot I said, a lot)

Level 31
Likes: 685
Posts: 2952
Registered: ‎08-06-2012

Re: error 4096.

in reply to BanHaMMer2

Are you having this issiue ?

Level 1
Likes: 1
Posts: 3
Registered: ‎12-04-2014

Re: error 4096.

in reply to Jinx819

Yes, Myself and a lot of Clan members get this error code when trying 'to fetch profile' then eventually it just gives us the 'unable to connect to server message' It mainly happens when we first start MP or switch from Extinction mode to MP.

Level 31
Likes: 685
Posts: 2952
Registered: ‎08-06-2012

Re: error 4096.

in reply to Jinx819

I get this issue. There have been other threads on it too, and in one somebody made the following suggestion, I tried it and it works.

When you first load into the game, before clicking play online, go to store, wait for that to load, back up, click play online and you're in.

I'm on ps4 and each time I use this it works. But it doesn't work if you click online, get the 4096 message and then try it. You have to do do it before anything else.

Part of me thinks this is a glitch, but the cynical side of me thinks it's deliberate to get people to visit the store and buy a microtransaction. Given that almost everybody gets the message, regardless of connection quality, it has to be one or the other.

Level 38
Likes: 984
Posts: 4269
Registered: ‎28-07-2011

Re: error 4096.

in reply to sennalike

Thanx senna, will try this

Level 31
Likes: 685
Posts: 2952
Registered: ‎08-06-2012

Re: error 4096.

in reply to Jinx819

i have the exact same error on PS4. I wrote about it in the support forum. I have yet to try the solution (work around).

Level 1
Likes: 0
Posts: 16
Registered: ‎08-03-2014

Studios